5e editie Pepernoot MTB tocht 2024

Noteer het alvast in je agenda. Zorg dat je erbij bent!

Kijk hier voor de  belevingen van 2023 

Verslag Pepernoten MTB tocht 2023

Ook dit jaar was de MTB Tocht wederom een groot succes. Ongeveer 330 sportievelingen hebben onze tocht gefietst en zo genoten van de prachtige omgeving van Ysselsteyn.
Voor de  vierde keer waren we welkom op circuit Raceway Venray, wat een ideale plek is om een tocht van deze omvang te organiseren. De tocht met keuzes uit 25, 40 en 55 km ging naast het bekende Piëlrundje, ook over trajecten waar je normaal niet komt. Ook het weer werkte perfect mee. Een heerlijk zonnetje en frisse temperaturen zorgden er voor dat iedereen met een lach aan de tocht begon. Met enkele pittige stukken, waaronder het hoogste punt van de gemeente Venray “de Weverslose berg”, moest er af en toe flink gewerkt worden. Wel moest de organisatie last minute nog enkele aanpassingen doen aan de route. Dit alles had te maken met de extreem natte omstandigheden van de afgelopen tijd. Maar dat mocht de pret niet drukken.
Er waren maar liefst 2 goed verzorgde pauzeplaatsen. Met accordeon muziek op het Lovinckplein en in Merselo bij MCycles waar de molen voor deze gelegenheid geopend was. Als afsluiting konden er nog een paar spectaculaire hindernissen op het Raceway circuit genomen worden. Deze zijn bedacht en gemaakt door enkele creatieve tourclub leden.
Na afloop werd er in de druk bezochte kantine van de Raceway nog flink nagepraat onder het genot van koffie, wafels, soep en broodjes knak. 

Uiteraard willen we ook alle sponsoren, grondeigenaren en vrijwilligers bedanken. Zonder hun is het organiseren van zo iets onmogelijk.

Mocht jij nu ook zin hebben gekregen om te gaan MTB’en, pak dan je fiets en doe ritje op onze vaste route het Piëlrundje. Mochten deze 38 km nog te ver zijn dan kun je de groene route in het Paardekopbos volgen. Dit is een ideale route om te beginnen van 5 km.
Ben je al overtuigd en wil je eventueel lid worden van de tourclub? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Check hiervoor de website en klik op "over TCY".

Pepernoot mtb voor eigen leden

Afgelopen zondag hebben we met eigen leden de Pepernoot MTB tocht gefietst. Deze tocht is speciaal de leden die zich komende zondag als vrijwilliger inzetten. Het parcour voor zondag werd kritisch getest. De weverslose berg met een hoogte van 38 meter was niet voor iedereen een appeltje eitje. Gelukkig was het weer ons goed gezind. Na afloop een heerlijke erwtensoep met roggebrood en spek, wat er bij iedereen goed inging. Ook voor zondag zijn de weersvooruitzichten goed en hopen we dan ook op een goede opkomst en veel fietsplezier in de Peel rondom Ysselsteyn. 

 

20231126 09032320231126 120616