Informatie over tourclub ysselsteyn

Huishoudelijk reglement

De tourclub heeft als doel: Het bevorderen van de wielersport.

Inmiddels telt de vereninging 120 leden, verdeelt over een race A, B en C groep In Ysselsteyn, een A en B groep in Oirlo en een Mountainbike groep voor zowel dames en heren.

De vereniging tracht dit te bereiken door het gezamenlijk ondernemen van tochten en het deelnemen aan tochten georganiseerd door andere verenigingen of instanties.

Om deze activiteiten in goede harmonie te laten verlopen heeft het bestuur enkele regels opgesteld.
We fietsen met een dusdanige snelheid die door iedereen als prettig ervaren wordt. De twee voorste rijders bepalen de snelheid en zien erop toe dat de groep intact blijft.

De clubtochten worden in gesloten groep gefietst. Men waarschuwt elkaar voor gevaar, obstakels en of tegenliggers. Met name de voorste rijders in de groep hebben hierin een belangrijke taak. De voorste mensen passen de snelheid aan de omstandigheden. Met name in gevaarlijke situaties zoals het naderen en oversteken van kruispunten, slecht wegdek, tegenliggers en/of obstakels.

Het dragen van een helm en clubkleding is verplicht !!

De algemeen geldende verkeersregels maken een belangrijk deel uit van de veiligheid! Een rood licht betekent dus stoppen! Wees een heer in het verkeer! Houdt ten alle tijden rekening met andere weggebruikers. 

Het clubtenue:

We gaan op tochten van de club gekleed in clubtenue. Voor de koudere periode dien je zelf extra clubkleding bij te kopen. Men is herkenbaar in clubkleding, breng de naam van de club en de sponsors niet in diskrediet!

Activiteiten

We ondernemen elke zondagmorgen met de club een tocht van rond de 90 km in de omgeving van Ysselsteyn. Ook nemen we deel aan tochten georganiseerd door zuster verenigingen en andere organisaties. Ook zoeken we wel eens heuvelachtig terrein op bijvoorbeeld de omgeving van Berg en Dal.

Door de week hebben we een vaste avond waarop we fietsen. Meestal gaat het er dan pittig aan toe. In onderling overleg wordt de fietsavond gepland.

In de winter fietsen de meeste leden ATB en georganiseerde tourtochten.

Vertrekpunt is voor Ysselsteyn is cafe zaal Roelanzia en in Oirlo bij SEP Peeters Hoofdstraat 25C . Meestal gaan we op zondagmorgen om 09.00 uur weg en streven er naar om tegen twaalven terug te zijn. Informatie over vertrektijden en tochten is te vinden op de home page onder de knop Race en Atb.

Sponsoren

We fietsen in gesponsorde kleding. Shirt en koersbroek zijn gesponsord. Tijdens clubtochten gaan we altijd gekleed in club tenue en dragen een helm. Extra gewenste andere kleding, zoals lange broeken enz kunnen bijbesteld worden.

De kledingsponsoren zijn; Expert Deurne, Venray, Horst, Helmond, Maessen Bedrijven, Vitelia, Roelanzia, autobedrijf Peter Peters, Bouw en timmerbedrijf  Fer v Els, Mushroom en Rievershof.

kleding bestellen

Kleding bestellen kan 2 keer per jaar door middel van een link op de deze site naar de leverancier van de kleding.  Tourclub Ysselsteyn heeft geen kleding op voorraad, voor informatie kun je bij de secretaris terecht 06 - 53931121.

Begunstigers

Tourclub Ysselsteyn heeft ook een aantal websitesponsoren. Ook u kunt websitesponsor worden voor slechts 35 euro per jaar. U komt dan met een banner op de voorpagina en een vermelding met hyperlink naar uw eigen website op de begunstigerspagina. Wilt u ook begunstiger worden neem dan contact op via de contactpagina op deze site.

Contributie

De jaarlijkse contributie bedraagt € 55,- indien je betaalt met een automatische machtiging, anders kost dit € 60,-.

Wanneer je als nieuw lid aan meldt, kun je bij de eerst volgende bestelronde kleding bestellen. 

 

Als je zelf de contributie over wilt maken dan dien je € 60,-- te voldoen voor het komende kalenderjaar. Indien de contributie niet op tijd binnen is kun je worden afgemeld bij de NTFU en uitgeschreven bij Tourclub Ysselsteyn.

Je kunt contributie overmaken op rekeningnummer NL57RABO0159391563 ten name van Tourclub Ysselsteyn. Vermeld duidelijk je eigen naam en adres in de omschrijving.

 

Automatische incasso.

Het formulier tot machtiging kun je hier downloaden

Betaal je met automatische incasso dan zal het bedrag rond de 1 maart van het lopende seizoen afgeschreven worden.


NTFU

ntfu-logo

De Nederlandse Toer en Fiets Unie is een overkoepelend orgaan van toerclubs. Tourclub Ysselsteyn is hierbij aangesloten. Voordelen van aansluiting bij de NTFU zijn o.a. korting bij inschrijving op toertochten, men is verzekerd op tochten van de club en wanneer je recreatief fietst. Je ontvangt ook 6 maal per jaar het Toerfiets Magazine. In dit Toerfiets Magazine van de NTFU staan allerlei nieuws en wetenswaardigheden op fietsgebied. Dit is het toer- en evenementen programma, waarin honderden tochten van de bij de NTFU aangesloten verenigingen staan. Meer info is te vinden op: www.ntfu.nl


Het bestuur:

Kun je bereiken op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuursleden

Penningmeester

Secretaris

 

Hans verkoeijen

Hans Hudales

Paula v Rijswijck

Joop Geurts

Elly de Wit

 

   

Hans Hudales

 

 

 

 

 

Hans Verkoeijen

Hoofdstraat 26

5808 AT Oirlo

 

 

 

 

Wij zijn vrijwilligers

Tourclub Ysselsteyn is een vereniging die draait op vrijwilligers. Wij vragen elk lid dan ook om zijn bijdrage te leveren binnen de vereniging. Onder het motto "De vereniging ben je zelf"

Afmelden als lid van Tourclub Ysselteyn.

Het lidmaatschap van Tourclub Ysselsteyn wordt automatisch verlengt met 1 seizoen. Wens je geen lid te blijven van Tourclub Ysselsteyn dan kun je je afmelden vóór 1 januari van het komende kalenderjaar. Dit kun je doen door het contactformulier van deze site in te vullen. Vermeld duidelijk dat het gaat om het afmelden als lid.  

Aanmelden als lid van Tourclub Ysselsteyn

Om je aan te melden als lid van Tourclub Ysselsteyn en bij de NTFU klik je op onderstaande link. 

Ik heb alle informatie gelezen en wil nu me aanmelden als lid