Start zomerseizoen

Op zondag 5 maart start het nieuwe raceseizoen van Tourclub Ysselsteyn. De afstand en de snelheid worden in het begin van het seizoen langzaam opgebouwd, zodat iedereen mee kan fietsen.  Tot de start van de zomertijd vertrekken we om 9.30u                                                          

 Als je nog geen lid bent en wilt weten of de fietssport iets voor je is, kun je zonder verdere verplichtingen met een groep meerijden. In Ysselsteyn rijden we in 3 groepen van verschillende snelheden:  de A, B en C groep. Bij voldoende belangstelling rijdt er ook een groep recreanten. In Oirlo wordt er in 2 groepen gereden:  de A en B groep.
Verder wordt er door een groep leden ook in de zomer doorgereden met de mountainbike.  Ook hier bestaat  de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met deze mooie sport.
Wil je meer informatie over de tourclub stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of neem contact op met een van de bestuursleden.
Het bestuur, 
Joop Geurts, Hans Hudales,  Paula v Rijswijck,  Hans Verkoeijen en Elly de Wit
 

Pepernoot MTB tocht 27 november 2022

Ook dit jaar was de Pepernoten MTB Tocht wederom een groot succes. Ongeveer 450 sportievelingen hebben onze tocht gefietst en zo genoten van de prachtige omgeving van Ysselsteyn.
Voor de derde keer waren we welkom op circuit Raceway Venray, wat een ideale plek is om een tocht van deze omvang te organiseren. De tocht met keuzes uit 25, 40 en 55 km ging naast het bekende Piëlrundje, ook over trajecten waar je normaal niet komt. Dit maakt dat de deelnemers het ondanks de miezerige regen een mooie tocht vonden. Met enkele pittige stukken, waaronder het hoogste punt van de gemeente Venray “de Weverslose berg” moest er af en toe flink gewerkt worden.
Er waren maar liefst twee goed verzorgde pauzeplaatsen. Met accordeon muziek op het Lovinckplein en in Merselo bij MCycles, waar de molen voor deze gelegenheid geopend was. Als afsluiting konden er nog een paar spectaculaire hindernissen op het Raceway circuit genomen worden. Deze zijn bedacht en gemaakt door enkele creatieve tourclub leden. Ook de jeugdige deelnemers beleefden volop spektakel. Met een moe en voldaan gevoel kon er als afsluiting in de kantine van de Raceway nog even nagepraat worden met een kop koffie en natuurlijk volop pepernoten. Voor de foto's kijk op facebook


Zondag 3 december 2023 kunnen jullie alvast omcirkelen in jullie agenda’s voor de volgende editie.

 

Pepernoot MTB tocht 27 november 2022

De laatste zondag van november is het zover. Dan wordt voor de 3e keer de MTB-pepernoottocht gereden.  Er is maar liefst keuze uit 3 afstanden die geschikt zijn voor MTB en gravelbike. De tochten van 25, 40 en 50 km slingeren door de bossen en heide rondom Ysselsteyn. Inschrijfkosten zijn 5 euro voor NTFU leden en 7 euro voor niet leden. Voor de jeugd tot 16 jaar vragen we geen inschrijfgeld. (jeugd tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassenen) Er kan worden gestart tussen 8.30 en 10.00 uur. Na afloop is er volop mogelijkheid voor een drankje in de kantine van Raceway. Voor inschrijven kan hier 

We respecteren de natuur en gaan voor de veiligheid van deelnemers en vrijwilligers en hanteren de richtlijnen van de gemeente en NTFU.

Start en finisch op Raceway De Peel

Peelweg 43 Ysselsteyn

Gelezen in Peel en Maas

Pepernoot MTB tocht 2022

Op 27 november 2022 wordt voor de 3e keer de Pepernoot MTB tocht gereden. Hou deze datum vrij in je agenda. 

Om alvast in de stemming te komen kijk hier het promo filmpje van 2019

Start race seizoen

Op zondag 6 maart 2022 start het nieuwe raceseizoen. De afstand en de snelheid worden in het
begin van het seizoen langzaam opgebouwd, zodat iedereen mee kan fietsen.                                                               
Als je nog geen lid bent en wilt weten of de fietssport iets voor je is, kun je zonder verdere
verplichtingen met een groep meerijden. In Ysselsteyn rijden we in 3 groepen van
verschillende snelheden:  de A, B en C groep. Zie verder onze wieleragenda om het zomerprogramma voor de racefiets bekijken.

We verzamelen bij ons clubhuis Roelanzia waarna afloop van de tocht nog gelegenheid is voor een drankje. 
Verder wordt er door enkele groepjes ook in de zomer doorgereden met de mountainbike.  Zo
is er een groepje MTB dames en sinds het afgelopen jaar ook een groepje heren met E-MTB.
Ook hier voor ieder niveau plezier in het MTB-en. Er is volop mogelijkheid om vrijblijvend
kennis te maken met deze mooie sport.
Voor informatie stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of neem contact op met een van de
bestuursleden.