2018

Dit jaar is voor de eerste keer op 2 december de Pepernoten MTB tocht georganiseerd.

Helaas was het erg slecht weer, maar toch nog 217 sportieve rijders wisten deze tocht uit te rijden. De reacties waren ondanks het slechte weer en zware parcour lovend. 

Er wordt gewerkt aan een nieuwe website en nieuwe clubkleding. We hopen beide op de jaarvergadering van 2019 te presenteren.

2017

Er is op de jaarvergadering door stemming besloten om voorlopig te stoppen met het organiseren van de  PWC. Deze tocht is in de zomer van 2017 voor de laatste keer georganiseerd. 

Op zondag 28 mei is de duo fiets officieel overgedragen aan ’t Zorghuus en vanaf nu kunnen de bewoners genieten van een mooie fietstocht rond Ysselsteyn. De organisatie van de Peter Winnen Classic heeft in 2015 en 2016 de opbrengst van de tourtocht beschikbaar gesteld voor de aankoop van de duo fiets. Mede door deze bijdrage kon de fiets aangekocht worden. 

2013

Mike Teunissen wordt wereldkampioen veldrijden bij de beloften in het Amerikaanse Louisville. Als eerbetoon ontvangt hij uit handen van voorzitter Mart de Wit een plaquette met daaraan verbonden het erelidmaatschap van Tourclub Ysselsteyn.

Op 22 februari neemt Mart de Wit afscheid na 17 jaar afscheid als voorztter van Tourclub Ysselsteyn. Ook Hans Philipsen stop als secretaris na 6 jaar dienst. Opvolgers zijn Geert Linders (voorzitter) en Hans Verkoeijen (secretaris).

Op 18 november wordt de nieuwe kledinglijn gepresenteerd en worden Mart de Wit en Peter Winnen benoemd tot erelid van de club. Tevens wordt Elly Linders gehuldigd als 100 ste clublid.

2012

De 4de Peter Winnen Classic wordt georganiseerd in samenwerking met de serviceclubs uit Venray. Onder supertropische omstandigheden van 35+ graden rijden ruim 300 personen een van de inmiddels 5 afstanden. 

 

2011 en eerder

2011

Na onderling overleg met Bike4all is er besloten om in 2011 geen Peter Winnen Classic te organiseren. In plaats hiervan wordt er de BoerenLandtocht gehouden over nagenoeg hetzelfde parcours. 365 deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden 75, 115 en 140 km. Deze tocht maakt gebruik van mobiele pauzeplaatsen ivm niet kunnen verkrijgen van horeca-pauzeplaatsen.

 

2010

Op 12 februari tijdens de jaarvergadering worden Lei van Dijk en Henk van Ass benoemt tot erebestuursleden. Henk en Lei zijn vanaf de oprichting bestuurslid geweest van Tourclub Ysselsteyn.

Op zondag 15 Augustus 2010 - Onder perfecte weersomstandigheden wordt de 3de Peter Winnen Classic verreden. Met 508 deelnemers valt het aantal wat tegen.

 

2009

De 2de Peter Winnen Classic op 15 augustus is een daverend succes met ruim 700 deelnemers.

 

2008

Tourclub Ysselsteyn organiseert voor het eerst in de historie een vrije toertocht. In samenwerking met de stichting Bike4all organiseren we op 16 augustus van dit jaar de eerste Peter Winnen Classic. Deze classic is een een zeer kort tijdsbestek uit de grond gestampt. De bepijling, gedaan met verf laat wat te wensen over. Toch zijn de deelnemers over het algemeen enthousiast over de tocht naar Sonsbeck. (D)

 

2005

Toerclub Ysselsteyn krijgt zijn eigen domeinnaam www.tourclubysselsteyn.nl en krijgt meteen een nieuw jasje.

 

2004

Een grote groep fietsers uit Oirlo besluiten op 11-12-2004 zich aan te sluiten bij Tourclub Ysselsteyn. Deze leden zorgen er voor dat het totaal aantal leden in een keer groeit met 11 nieuwe "Oirlose" leden. Ook krijgt Touclub Ysselsteyn hiermee een 2de vertrekplaats bij het oude Rabobankgebouw in Oirlo.

 

1999

Hans Philipsen zorgt er voor dat Tourclub Ysselsteyn zijn eigen website krijgt. Dat gebeurt in eerste instantie nog niet op een eigen domeinnaam. Op deze website staat o.a. het programma, nieuws, verslagen van toertochten en buitenlandse tochten van leden.

 

1997

De tochten worden uit het hoofd gedaan en in 1997 volgt er al een heuse meerdaagse tocht naar een jeugdherberg in de buurt van Maastricht. De meerdaagse tochten krijgen vervolg met onder andere tochten naar Voorthuizen en Mallorca.

 

1996

In 1996 volgde de toetreding tot NTFU (Nederlandse Toerfiets Unie). 

 

1995

Tourclub Ysselsteyn is opgericht op 7 juli 1995 door een groep enthousiaste wielerliefhebbers uit Ysselsteyn. Na een korte periode van wild rondfietsen waren het Mart de Wit, Henk van Ass en Lei van Dijk die het heft in handen namen op tot de oprichting van toen nog Toerclub Ysselsteyn te komen.

De eerste aanloopkosten werden spontaan geschonken door de "Stichting Wielercommitee Ysselsteyn" bij monde van Thijs van Asten. De aanloopkosten bestonden onder andere uit inschrijving KVK en Notariskosten.