Ysselsteyn - IJsselstein - Ysselsteyn  21, 22, en 23 juni 2019

 

Op vrijdag 21 juni zijn we met 11 fietsers, 3 vrouwen en 8 mannen, naar IJsselstein gefietst. De dames vertrokken om 7.00 uur en de heren om 9.30 uur. Een mooie tocht van 120 km door het Limburgse en Brabantse Land, de Gelderlandse Betuwe en Utrecht. Het was schitterend fietsweer en de tocht verliep voorspoedig. Na een mooi terras in Schaijk met koffie en appelgebak koersten we richting Tiel. Na ongeveer 80 km gingen we met het pond over de Waal en arriveerden we in het vestingstadje Tiel. Na een heerlijke lunch op een terras achter het museum van Flipje moest de uitsmijter nog wat zakken, maar dit duurde niet lang. Onze tocht ging verder langs de Lek. Daar zagen we regelmatig boten en plezierjachten voorbij komen. Via Culemborg en Everdingen bereikten we IJsselstein en bij aankomst was het genieten van een lekker glas Weizen.

Na het avondeten werden we hartelijk ontvangen door de organisatie van de IJsselsteinse Toertocht en hebben ons ingeschreven voor de IJsselsteinse toertocht waarbij we keuze hadden uit 75, 100 of 125 km.

Zaterdag morgen om 9.00 was de start van de tocht. Schitterend weer, goede organisatie en veel enthousiaste vrijwilligers, kortom alles aanwezig voor een mooie fietsdag. De route was perfect uitgezet en over landwegen met weinig verkeer. Voor een groot gedeelte fietsen we langs het riviertje de Linge . We passeerden vele vaarten en plassen en ook vandaag waren er veel mensen op het water. In dit gebied wordt veel fruit geteeld en overal langs de weg stonden kraampjes met kersen. Ook tijdens de tocht werd er volop fruit uitgedeeld. Na de tocht was het erg gezellig op het terras en gingen we met zijn allen op de foto met de voorzitter van de organisatie.

Zondag hebben we eerst rustig ontbeten. Daarna was Angelique er om de bagage op te halen. Om 9.15 uur fietsten weer terug richting Ysselsteyn. De temperatuur liep al snel op naar de 30 graden. En met een flinke wind was het werken en af en toe harken. Om half vier arriveerden we op het terras bij Herberg De Peel en genoten we van een lekker glas bier. ‘s Avonds werd het weekend afgesloten met een heerlijk diner op het terras bij Liesbeth en Johan.

Annelies, Elly, Truus, Henk, Hennie, Gé, Menno, Peter, Piet, Leo en Joep

20190621 162739  20190622 202735
 20190621 164220  Afbeelding van Elly2