OLKO 2012

VRIJDAG 8 juni 2012


Na de gebruikelijke foto´s om 10 uur op pad. Eerst naar het pont bij Grubbenvorst, waar A en B nog gezamenlijk overstaken. Na 75 km pauze bij de bus in Driesch. Daarna ging de route richting de Rijn, waar de A overstak met het pont bij Zons. Voor de B groep lag daar later op de dag de eindbestemming met liefst 112 km in de benen.

A moest in het laatste stuk nog behoorlijk klimmen, en kwam om half 6 bij hotel met 165 km in de benen. Alles ging goed vandaag, slechts een keer lek voor Marc Classens, die op het laatste moment nog besloot ook een dag te fietsen (hij ging uiteindelijk pas zondagmorgen weg). Ook over het weer niet te klagen. Flinke wind, maar we hadden hem gelukkig van opzij of ietsje van achter. Beide groepen werden een keer overvallen door een buitje, kwartiertje schuilen dus. 's Avonds lekker gegeten in hotel en nog wat gedronken met een EK-Voetbal Fernsehen in de buurt. Tegen 11 uur ´s avonds kwamen Henk,Martha,Henny en Peter aan met de auto nadat ze bij het gala in Venray waren geweest en vanaf dat moment zijn we dus echt compleet. Op het einde van de avond zie je de angst al in de ogen bij iedereen in verband met de te maken hoogtemeters op zaterdag, maar het komt vast wel goed.


ZATERDAG 9 juni 2012


Vandaag de klimtochten door het Bergische Land, de voorloper van het Sauerland. Het bleken prachtige tochten door een erg mooi gebied met veel mooie uitzichten en idyllische wegen. Olko-2012Gevonden via internet (Adler Tour) en het bleken prachtige tochten. B fietste 75 km met maar liefst ca 800 hoogtemeters denk ik. Ze waren om half 4 terug bij het hotel en leverden een mooie prestatie. A fietste 143 km en dat was een bijzonder pittige tocht met 2,3km klimwerk de lucht in, waardoor er regelmatig flink werd afgezien, maar de voldoening er om half zes was bij thuiskomst. Mooie pauzeplek in Altena waar een Schuttersfest het geheel een mooi tintje gaf. Ook veel staalindustrie in deze regio. Maar vooral de mooie natuur zal ons bijblijven. Piet over behoorlijk wat dieptepunten heen moeten helpen, maar hij deed het toch maar en volbracht de tocht.'s Avonds natuurlijk Nederland tegen Denemarken gekeken. Hmmm, dat was niet de gewenste uitslag. Maar het werd toch nog een gezellige avond. Oh ja, opnieuw slechts 1x lek voor Peter C. De B groep blijft nog zonder lekke banden. Goed weer gehad, 17 graden en droog. De wind bracht ons niet van de wijs.


ZONDAG 10 juni 2012


Fantastisch weertje vandaag met een mooi zonnetje en een aanvaardbaar windje schuin van voor. De B groep liet zich uit het meest heuvelachtige gebied per auto vervoeren en stapte op in Lintorf, zodat nog 100 kilometertjes tot Oirlo gemaakt moesten worden. BDat ging en goed af en om 3 uur zaten ze al in wel op het terras. Opnieuw zonder lekke banden. De A begon vanaf het hotel in Lüttringhausen. Daar zaten de eerste 30 kilometer nog behoorlijk wat klimmetjes, waarbij ik nog het meest zal terugdenken aan dat kleine smerige weggetje linksaf omhoog, wat uiteindelijk een lange combinatie van Eyserbosweg en Keutenberg bleek te zijn. Na 50 kilometer werd het landschap echter meer glooiend. Korte pauze bij Lintorf en daarna snel naar Saelhuysen waar we bij de bus nog wat naar binnenpropten. Toen ook snel naar het terras in Well, waar we net voor half 4 aanschoven bij de B met opnieuw 150 kilometer op de teller vandaag. Lekker gebak en koffie en toen naar huis. Deze keer de Rijn over zonder pont, maar via de brug bij Krefeld/Uerdingen. Om kwart over 4 werden we hartelijk ontvangen door huisgenoten en finishten op de hoofdstraat! Geen lekke band bij A vandaag, ook niet bij de B, maar wel bij Marc Classens. Die was in de auto van Henk naar huis (Leunen) gereden en wilde vandaar uit naar huis fietsen, maar de band bleek lek. En daarmee wordt Marc winnaar van het OLKO Lekken Bandenklassement met 2 lekke banden dit weekend!