Lanzarote 2006

Aan de Nederlandse winter schijnt dit jaar maar geen eind te komen. Des te lekkerder was het om een weekje te trainen onder de ‘Kanarische Zon’ op Lanzarote.

 Na een jaartje van afwezigheid was het heerlijk om weer terug te zijn op het kale lava-eiland om een weekje te trainen onder de bezielende leiding van Henk Lubberding. Al een kleine tien jaar organiseert Henk Lubberding in de periode half februari tot half maart trainingsstages op dit eiland.

Het was voor mij alweer de derde keer dat ik een trainingsstage op Lanzarote met Henk mocht mee maken. Dit jaar was het zelfs extra leuk omdat ik ook mijn vriendin Nicole enthousiast had kunnen maken om een weekje mee te trainen. Het verblijf in Club La Santa is werkelijk super te noemen. Iedereen die van sport houdt kan daar aan zijn trekken komen. Het Deense complex timmert flink aan de weg om het de sporters nog meer naar de zin te maken. Ik zou zeggen kijk maar eens op de site want het is te veel om hier op te noemen!

Dat de begeleiding van Henk aanspreekt blijkt wel uit het grote aantal ‘oud’ deelnemers wat jaarlijks weer terug komt. Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven werkt Henk met niet meer dan 30 deelnemers per week. Elke keer weer verbaas ik me (of juist niet) over het enthousiasme van hem om iedereen iets te willen meegeven/leren tijdens zo’n trainingsweek.

Ook dit jaar was het weer werkelijk super tijdens ons verblijf, elke dag lekker zonnetje, temperatuur rond de 25 graden en voor Lanzarote begrippen weinig wind. Dus heerlijk kunnen trainen en hopelijk een goede basis gelegd voor een goed seizoen. Ik zou zeggen laat de wedstrijden maar beginnen!