Cochem 2013

Afgelopen vrijdag vertrokken we met een zevental tourclubleden voor een fietsweekendje naar Cochem. De vooruitzichten waren goed en vol goede moed vertrokken we rond 08.30 richting Cochum. 

De planning was dat we met zevenen zouden vertrekken maar door een schade op het bedrijf van Peter is vertrokken we met zessen. Gelukkig sloot Peter in de loop van de dag aan in Cochum en waren we alsnog compleet. We kwamen rond de klok van elven aan in Cochum en nadat we ons hotel hadden opgezocht, de auto's achter slot en grendel en de koffers hadden uitgepakt hebben we "aan de Moezel" genoten van een lekkere maaltijd. Rond de klok van 1 uur zaten we op de fiets en een half uurtje later volgden de eerste klimkilometers! We hebben op vrijdag 72 km. door de prachtige Eifel gefietst (niet gehinderd door een wegopbreking die vakkundig door Henk werd "geslecht").

cohem2013Na een geslaagde avond in de plaatselijke "rockersbar" lagen we toch nog redelijk op tijd in ons bedje. Niet voor niets want er wachtte een "zware" dag met zo'n 2000 hoogtemeters over een parcours van ongeveer 120 km. We stonden rond de klok van achten aan het uitstekende ontbijtbuffet en vertrokken rond de klok van 09.00 METEEN berg-op. Dit viel zowaar niet mee! Nadat de eerste berg was beklommen en het "Kolsch" alweer voor de helft op het asfalt was uitgezweet volgde een prachtige tocht in een prachtig Eifellandschap met een prachtig weertje! Prachtig toch! Dit is zoals fietsen bedoeld is! Enkele afdalingen waren zelfs zo steil dat ze per lift genomen moesten worden! (zie foto). Na een prachtige rit kwamen we moe maar zeer voldaan weer terug in ons hotel waar we door een zeer gastvrije eigenaar lekker werden verwend met een bakkie koffie of een lekkere hefe-weizenbier! S'avonds hetzelfde patroon als de vorige dag: een lekkere snitzel en nog even naborrelen in hetzelfde cafe. Niet alleen voor een biertje,
maar ook voor een goed glas rode wijn! 

De laatste dag was alweer aangebroken. Na een goed ontbijt weer in de beugels en nu maar eens lekker langs de Moezel de beentjes warmdraaien om vervolgens na een kilometer of 25 pas te gaan klimmen. Nu met ook weer een prachtige route en nog prachtiger weer. Na de eerste beklimming konden alle arm- en beenstukken weer in de zakken en konden armen en benen ook nog gratis meekleuren! Na een toch van zo'n 75 km. waren we ook nu weer zeer tevreden en keerden we "huiswaarts" om vervolgens na een lekker douche richting Ysselsteyn terug te keren.

We kijken terug op een fantastisch fietsweekend en denken allemaal dat dit zeker voor herhaling vatbaar is!!