Ysselsteyn - IJsselstein - Ysselsteyn  21, 22, en 23 juni 2019

 

Op vrijdag 21 juni zijn we met 11 fietsers, 3 vrouwen en 8 mannen, naar IJsselstein gefietst. De dames vertrokken om 7.00 uur en de heren om 9.30 uur. Een mooie tocht van 120 km door het Limburgse en Brabantse Land, de Gelderlandse Betuwe en Utrecht. Het was schitterend fietsweer en de tocht verliep voorspoedig. Na een mooi terras in Schaijk met koffie en appelgebak koersten we richting Tiel. Na ongeveer 80 km gingen we met het pond over de Waal en arriveerden we in het vestingstadje Tiel. Na een heerlijke lunch op een terras achter het museum van Flipje moest de uitsmijter nog wat zakken, maar dit duurde niet lang. Onze tocht ging verder langs de Lek. Daar zagen we regelmatig boten en plezierjachten voorbij komen. Via Culemborg en Everdingen bereikten we IJsselstein en bij aankomst was het genieten van een lekker glas Weizen.

Cochem 2013

Afgelopen vrijdag vertrokken we met een zevental tourclubleden voor een fietsweekendje naar Cochem. De vooruitzichten waren goed en vol goede moed vertrokken we rond 08.30 richting Cochum. 

Venray - Sneek 2012

It geat on. Dat is al jaren de kreet voor het vertrek van onze 250 km lang tocht Venray – Sneek. We hadden gehoopt dat er door het rijden van een 11 stedentocht tijdens de afgelopen winter een andere spreuk opgedoken zou zijn, maar helaas. Dus we doen het nog maar een keer met It geat on.

OLKO 2012

VRIJDAG 8 juni 2012


Na de gebruikelijke foto´s om 10 uur op pad. Eerst naar het pont bij Grubbenvorst, waar A en B nog gezamenlijk overstaken. Na 75 km pauze bij de bus in Driesch. Daarna ging de route richting de Rijn, waar de A overstak met het pont bij Zons. Voor de B groep lag daar later op de dag de eindbestemming met liefst 112 km in de benen.

3 x de Mont Ventoux 2012

Fietsen voor het goede doel join4energy voor kinderen met energiestofwisselingsziekte. De eerste dag een trainingsritje met Erwin Nijboer en Rob Harmeling al babbelend 60 kilometer geklommen en gedaald. Met ruim 200 renners gefietst en onderweg geluncht. 

Ysselsteyn Maastricht Ysselsteyn 2012

Het experiment om Ysselsteyn – Maastricht – Ysselsteyn op een zaterdag vroeger in het seizoen te plannen mag als geslaagd beschouwd worden. 10 deelnemers durfde de uitdaging aan. Twee van de deelnemers zouden een gedeelte van de rit meerijden als morele ondersteuning terwijl de andere 8 de complete afstand zouden rijden. Al wil ik daar meteen bij opmerken dat Hans ook ruim de 200 km grens gepasseerd moet zijn met zijn ritje terug naar Geleen.

Tour Du BeNeLux

Woensdag 16 mei 2012 (Oosterhout – Simpelveld).

De wekker gaat erg vroeg en als ik naar buiten kijk om te beslissen wat gepaste kleding is voor deze morgen zakt de moed toch wel even in de fietsschoenen. Dikke donkere wolken hangen boven Venray. Er zijn wel buien voorspeldt maar je hoopt toch altijd dat het meevalt. Na een licht ontbijt vertrekken we richting Oosterhout. Onderweg een paar stevige buien maar in Oosterhout is het droog. Tassen uit de auto en de fiets mee de sporthal in.

Ysselsteyn - Maastricht - Ysselsteyn 2011

Ysselsteyn Maastricht Ysselsteyn. Na een viertal afgelastingen vanwege het weer en onze clubtijdrit ging het er afgelopen zondag toch van komen. De weersvoorspelling zag er werkelijk fantastisch uit, lekker warm weer en een zacht windje uit het zuiden. Dit doet mij er toe verleiden om, ondanks dat ik de nodige “hardheid” mis voor deze tocht, toch van start te gaan voor deze club klassieker.

Ardennenrit Tilff 11-08-2011

Vanmorgen om 07.00u met 9 man sterk naar Tilff (Mark, Theo, Hans H, Frank, Jan W, Henk L, Peter C&G, Piet) vertrokken om daar de 135 kilometer versie van Tilff Bastogne Tilff te fietsen. In Tilff begonnen we met een stuk vlaai omdat Jan W vandaag Geburtstag heeft. Proficiat! Alhoewel we gistermorgen nog ietwat twijfelden over het laten doorgaan ivm het weer, was het vandaag fantastisch weer in de Ardennen met de hele dag een mooi zonnetje en een aangename temperatuur.

Marmotte 2011

Enkelen hebben de uitslagenlijst op internet al nageplozen op mijn naam, voordat ik dat zelf al gedaan had. Afgelopen zaterdag, 2 juli heb ik voor de tweede keer meegedaan aan La Marmotte. Het begon met een – sowieso – slechte nachtrust, toen ik vrijdagavond door een laatkomer, die voor de gesloten deur van ons chalet stond, uit bed werd gebeld en toen voelde, dat mijn voorband leeg stond na het trainingsritje van donderdag (Glandon).