Zondag 19 april 2015

Vandaag staat de Maasheggen tocht op het programma. Als we bij Egelmeers starten, gaan we met 12 renners van de B groep op weg. Via de Ysselsteynseweg rijden we richting Deurnesweg en als we die zijn over gestoken, rijden we al slingerend door het mooie buitengebied van Merselo richting Venray. Via de Brabander koersen we naar Holthees en dan via Vierlingsbeek komen we in Vortum Mullem terecht. Hier zien we de eerste heggen van het Brabantse Land.

Het is rustig op de weg en we genieten, ondanks de koude wind, met volle teugen van het landschap en de voorjaarszon. De wegen lopen hier parallel met de Maas en we zien de volle schepen voorbij varen. Als we Boxmeer achter ons hebben gelaten, gaat het bijna fout want we missen een afslag. Maar goed dat we in het begin van het seizoen naar Kevelaer zijn geweest want het loopt goed af.

Via Oeffelt rijden we over de brug naar Gennep en dan richting Heijen. Als we Heijen voorbij zijn kiezen we voor een rustige weg langs de Maas richting Well. Herman zijn maag begint te knorren en we stappen af voor onze banen pauze. Na een korte stop, rijden we verder via Bergen, Ayen, het Leukermeer en komen we zo in Well terecht. Via de brug rijden we richting Wanssum en dan binnendoor naar Oirlo. Het tempo loopt langzaam op, maar na wat gemopper wordt dit weer snel aangepast. Via Leunen en de Hei gaat het richting Ysselsteyn en om 11.45 uur zitten we gezellig op het terras aan een lekker kopje koffie of een overheerlijke Latte.