Oranjetocht Horst 2017

Oranjetocht Horst

Waar ik gisteravond nog twijfelde over deelname aan de Oranjetocht, was dat vanmorgen tijdens de hond uitlaten, omgeslagen in een positief gevoel. De zon scheen volop en de buienradar was erg gunstig. Onderweg naar Horst waren er al snel een 2tal medefietsers die ook naar Horst koersten, Ger G en Hans P. Eenmaal in Horst kwam er nog een 4tal bij Joep, Hennie, Lei en Peter-Paul dus met mij erbij (Henk H) met 7 man op pad.

Hans en Ger gingen voor de 120 km en wij hielden 95 km voor ruim voldoende uitdaging. Omdat het eerste gedeelte van de 95 en 120 hetzelfde waren bleven we lang met 7 bij elkaar maar net voor Hinsbeck werd er gesplitst. De route voerde ons door de kenmerkende mooie Duitse B wegen met weinig verkeer. De zon voelde ondanks de lage temperatuur weldadig aan en het kopwerk werd regelmatig gewisseld. Bij de pauzeplek werd een welverdiende Kaffee und Kuchen naar binnen gewerkt en tevens zagen we daar het trio van de Oirlose tak die voor de 150km gingen.

Daar waar we in het begin nog regelmatig "aanhangers" meekregen was dat op de terugweg net andersom. Het was wel opvallend, elke keer als we werden ingehaald, ging Joep een tandje harder rijden, het waren dan ook wel vaak snelle dames die ons voorbij gingen.
Ook konden we regelmatig aanhaken bij iets snellere renners en effe uit de wind fietsen: toch wel lekker!! Door de forse tegenwind was tegen het einde, het beste er wel vanaf en koersten we rustig naar de finish.
Daar hebben we genoten van een welverdiende lekkere Weizen Grimbergen. Henk Lubberding deed nog een poging om wat fietswijsheden aan de man/vrouw te brengen maar dat was aan ons niet meer besteed.
Al met al een mooie tocht! Op Joep zijn GPS waren de volgende gegevens opgeslagen,96/26,8 km

Oranjetocht