Baumbergetocht Winterswijk

Vandaag eens wat anders als het normale zondagritje We gingen naar de Winterswijkse Fietsdagen, waar vandaag de Baumbergetocht op het programma stond. Wij kozen voor de 150 kilometer variant die 925 hoogtemeters bleek te bevatten.

We waren met 9 man (Hans H, Frank, Mark, Jan W, Peter G Jan C, Gerrit L, Henk L) en zodoende met een goede vertegenwoordiging.

 

baumbergentochtDe eerste 85 kilometer gingen in een gemiddelde dat op hetzelfde niveau of iets hoger lag qua gemiddelde in vergelijking met de profrenners gisteren in de proloog. Met als enig verschil dat wij nog in de auto zaten en de 85 kilometer die ons scheiden van Winterswijk via binnendoorwegen in Duitsland probeerden te overbruggen. Afijn, kort na half 9 op de fiets, waarbij we al snel richting Duitsland gedirigeerd werden. Na het vals platte aanloopstuk van 30 kilometer werd het genieten van de mooi wegen in het Baumbergse Land, maar ook afzien bij de diverse klimmetjes die we mochten verteren. Ook daar is het mooi met omgevingen die vaak aan Sons- of Hinsbeck doen denken met een iets ruiger hoogteprofiel. De route was erg langgerekt en ging sterk oostelijk met voor de 150 kilometer boys (wij dus) nog een extra oostelijk lusje, waardoor we de Baumberg 2x over moesten. Die had zelfs een echte haarspeldbocht! Ook de Coesfeldse Berg, iets westelijker, mochten we 2x op en over. Bepijling was ook erg goed, jammer van één verdwenen pijltje in het begin maar dat losten we snel op. Pauzeplaatsen idem dito, lekker koffie, cola en gebakje en even de beentjes strekken. En ten slotte het weer: topweer. Kortom, een erg geslaagd uitje en met weinig op onthoud onderweg (korte pauzes, geen lek) waren we al voor drie weer terug in Winterswijk met 150 kilometer in de beentjes.