Pasen 2016

Zondag 1e paasdag

Na een lekkere zonnige zaterdag werd het zondag...Regen....    En wat doe je dan als een echte MTB’er...niet in je bed blijven liggen maar buienrader checken. Aha ..vanaf 9.45 uur blijft het droog dus hopla de fiets op.

Met z’n tweeën gingen we richting Liessel want de gouden regel is: zorg dat je de wind op de rug hebt met de terugweg. Via het nieuwe aangelegde stuk van de “paardekop” richting Griendtsveen. Spoorwegovergang rechts af richting Deurne, spoor blijven volgen, links af en korfbalveld rechts laten liggen om vervolgens bij het “Liessels bos aan te komen. Een hele fijne route met veel single tracks waar vooral ik mijn “(paas) ei” in kwijt kan. Af en toe een bultje en af en toe een gratis modderbadje want ach ja het had geregend. Onderweg kwamen we nog langs de motorcrossbaan waarbij je dan altijd denkt/ruikt “’Gezond bezig zo in het bos fietsen in de frisse lucht” maar och ja ieder zo zijn sport.! Neus dicht en even doorbijten maar dan is het weer heerlijk fietsen. Lekker gefietst en met voldaan gevoel, 42 km op de teller kwamen we vol modderspetters thuis en konden we nadat we ons opgefrist hadden lekker aanschuiven aan de paasbrunch.

Paasmaandag. Of dat het aan de slechte weersvoorspellingen lag of dat iedereen naar de meubelboulevard was weet ik niet, maar de opkomst was matig om 9.00u. Met z’n tweeën vertrokken we tegen de wind in via de Heidse peel en langs het kanaal om over de pastoor Jacobs peel in het zandbos in Deurne te komen. We besloten om tot achteraan in het bos te fietsen. Daar hebben we op buienradar gekeken want om 10.30u was er een flinke bui voorspeld. Maar van die hele bui was op de radar niets meer te zien, dus we konden gewoon onze route afmaken. Via de bikkels en een (nieuw stuk Liessel) langs het spoor naar Grientsveen en de timmermansweg terug naar huis. Daar zijn we moe voldaan droog en onder de modderspetters net voor de volgende bui aangekomen. Toch weer een mooie rit.