Zondag 18 oktober

Het is nog fris en mistig als we deze zondagmorgen met een 20 renners op het terras staan. Voor 4 MTB'ers staat de Helmtocht in Helmond op het programma en 2 anderen beklimmen ondanks het koude weer de racefiets.
De overgebleven 15 MTB'ers gaan vandaag onder leiding van Piet Claessens de eerste opzet van de ATB tocht rijden die dit jaar voor de eerste keer tijdens de PWC ook gefietst zal kunnen worden.

Het eerste gedeelte bracht ons naar de Rouwkuilen en vervolgens werd het hoogste natuurlijke punt van Venray bedwongen, de Weverslose berg. Na nog een klein stukje door Merseloos grondgebied te zijn gegaan keerden we via de Testrikbossen weer terug in Ysselsteyn.

Iets wat we vandaag niet konden oefenen maar er als het goed is wel in zal zitten is een rondje circuit de Peel met een mooie beklimming. Dat blijft dan nog een verrassing voor iedereen. En dat sommige stukken nog ontgonnen moeten worden merkten we in een singel die evenwijdig liep langs de Meerselsepeel.

Langs het kanaal ging het via de Heidsepeel naar de Paardekopbossen wat het laatste stuk van de tocht gaat worden. Hier besloten 2 man te testen of de ondergrond zacht genoeg was bij eventuele valpartijen. Dit is zoals achteraf bleek geen probleem, ook niet als je met zijn twee├źn op elkaar ligt.

Ruim 42km later kwamen alle groepen bijna tegelijk weer terug bij Egelmeers voor een welverdiende koffie.

ATBPWC